Trwa ładowanie...
d1cstkm
26-11-2015 08:55

Placki ziemniaczane z łososiem, śmietaną i koperkiem

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d1cstkm
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 jajko
  • 50 ml śmietany
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 g wędzonego łososia
  • sól, pieprz
  • koperek do dekoracji
Przepis

Obrane ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Przełóż do dużej miski. Dodaj jajko, mąkę, otręby sól i pieprz. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką ciasto, formując spore placki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, lekko posól. Łososia pokrój w małe paseczki. Placki pokrój w trójkąty. Na każdy placek nałóż po łyżce sosu, a na to kilka kawałeczków łososia. Udekoruj świeżym koperkiem.

d1cstkm
Placki ziemniaczane z łososiem, śmietaną i koperkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1cstkm
d1cstkm
d1cstkm
d1cstkm
Więcej tematów
d1cstkm