Pikantne burgery wieprzowe po hawajsku
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 900 gram mielonej wieprzowiny
- 1/4 szklanki ketchupu
- 1/2 łyżeczki sosu tabasco
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 6 bułek do hamburgerów lub ciabatty
- 3 łyżki majonezu
- 6 krążków ananasa odsączonych z zalewy
- 1 czerwona cebula pokrojona w plasterki
- 6 liści sałaty
- 6 plastrów pomidora
Do dużej miski włożyć wieprzowinę, ketchup, tabasco, sól i pieprz. Dokładnie połączyć składniki, a następnie i wymieszać. Uformować
z mięsa 6 kotletów i grillować/piec po 7 minut z każdej strony lub do wypieczenia. Na dwie minuty włożyć na grill również ananasa.
Na każdej bułce rozsmarować 1,5 łyżki majonezu, położyć mięso, krążek ananasa, plasterek cebuli, sałatę i pomidora.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze