#PiękniePodane, czyli jak najlepiej zaserwować jedzenie
Są potrawy, które same obronią się smakiem i estetyką, niezależnie od tego, czy przygotowuje je szef kuchni czy kulinarny amator. Bo rzecz nie tylko w tym, że smaczne jest to, co smaczne, ale nader często smaczne jest to, co smacznie wygląda. Są jednak dania pyszne, ale które bardzo trudno ułożyć na talerzu tak, aby na sam ich widok ciekła ślinka. Oto triki, które sprawią, że nawet hummus czy zblendowana zupa krem będą wyglądać idealnie.
Są potrawy, które same obronią się smakiem i estetyką, niezależnie od tego, czy przygotowuje je szef kuchni czy kulinarny amator. Bo rzecz nie tylko w tym, że smaczne jest to, co smaczne, ale nader często smaczne jest to, co smacznie wygląda. Są jednak dania pyszne, ale które bardzo trudno ułożyć na talerzu tak, aby na sam ich widok ciekła ślinka. Oto triki, które sprawią, że nawet hummus czy zblendowana zupa krem będą wyglądać idealnie.
Akcja Tesco #PiękniePodane skupia w sobie cały cykl przepisów i podpowiedzi o komponowaniu potraw, tak aby zawsze prezentowały się idealnie. Piękne zdjęcia przygotowane przez blogerski duet Plate of Joy i Kuchenne Szaleństwa, a także konkurs Tesco, zachęcają do eksperymentowania w kuchni i gotowania.
Przepis na pieczonego łososia z warzywami i makaronem ryżowym
Składniki:
ok. 350 g łososia
4 łyżki syropu klonowego
4 łyżki sosu ostrygowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
suszone płatki chili
Warzywa:
4 kolorowe marchewki
3 małe kolorowe cukinie
100 g zielonego groszku
30 g świeżego szpinaku
dymka
papryczka chili
2-3 łyżki sosu sojowego
2-3 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka sosu hoisin
1 łyżka sosu sriracha
1 łyżka sosu rybnego
1-2 łyżki oleju
Dodatkowo:
100 g makaronu ryżowego
świeża kolendra
szczypior
czarny sezam
Więcej pysznych i pięknych propozycji znajdziecie na: https://www.tesco.pl/smaczna-strona/przepisy/pieknie-podane-5524/