Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów
Ragu to mięsny sos. Tym razem przygotowałam go z kurczaka z dużą ilością warzyw. Pyszny obiad we włoskim stylu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki. Gotowe! Możesz podawać!
Przepis dodał użytkownik Helena
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze