19-06-2015 13:23
Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów
Przepis
Ragu to mięsny sos. Tym razem przygotowałam go z kurczaka z dużą ilością warzyw. Pyszny obiad we włoskim stylu.
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: iStock
Składniki
Przepis
Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki. Gotowe! Możesz podawać!
Przepis dodał użytkownik Helena
Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.