Trwa ładowanie...
d2mlbg7
22-03-2015 16:27

Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem wasabi

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2mlbg7
Składniki
  • 450 g mrożonego groszku
  • 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1½ łyżeczki pasty wasabi
  • sól i biały pieprz do smaku
Przepis

[list=1]
[]Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 6 minut.
[
]Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, oliwę, olej sezamowy, pastę wasabi, sól i pieprz.
[]Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wody, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).
[
]Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw. Pasta ciekawie komponuje się ze świeżą kolendrą.
[/list]

Przepis dodał użytkownik mio

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2mlbg7
d2mlbg7
d2mlbg7
Więcej tematów
d2mlbg7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj