Trwa ładowanie...
d1djqi8
22-03-2015 16:27

Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem wasabi

Przepis
4.5
(8 głosów)
Oceń:
d1djqi8
Składniki
  • 450 g mrożonego groszku
  • 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1½ łyżeczki pasty wasabi
  • sól i biały pieprz do smaku
Przepis

[list=1]
[]Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 6 minut.
[
]Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, oliwę, olej sezamowy, pastę wasabi, sól i pieprz.
[]Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wody, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).
[
]Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw. Pasta ciekawie komponuje się ze świeżą kolendrą.
[/list]

Przepis dodał użytkownik mio

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
Więcej tematów
d1djqi8