Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem wasabi
- 450 g mrożonego groszku
- 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1½ łyżeczki pasty wasabi
- sól i biały pieprz do smaku
[list=1]
[]Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 6 minut.
[]Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, oliwę, olej sezamowy, pastę wasabi, sól i pieprz.
[]Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wody, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).
[]Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw. Pasta ciekawie komponuje się ze świeżą kolendrą.
[/list]
Przepis dodał użytkownik mio
Podziel się opinią
Komentarze