PAIN AU CHOCOLAT - z cyklu walentynkowe inspiracje

Obraz

Składniki

  • Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 czekolada gorzka
  • jajko + 2 łyżki mleka do posmarowania ciasta (możesz zastąpić jogurtem z mlekiem)

Przepis

W zabieganym życiu często nie mamy czasu na długie siedzenie w kuchni lub też nie lubimy za długo siedzieć w kuchni, a chcemy aby było niezwykle i czarująco. Mam dla was świetny, szybki pomysł na walentynki, przy którym poczujecie się jak prawdziwa gwiazda.
Któż nie kocha Audrey Hepburn i Śniadania u Tiffany'ego. Pamiętacie słynne Pain au chocolat? Zachwycą każdego. A sposób jest bardzo prosty. W sobotnie walentynki kiedy można wstać później takie śniadanie to marzenie.

Przepis

Aby przepis był totalnie prosty potrzebujesz jedno opakowanie gotowego ciasta francuskiego (któż w takim dniu robiłby gotowe ciasto?) i tabliczki dobrej gorzkiej czekolady. Przyda się jeszcze jedno jajko lub trochę jogurtu do posmarowania ciasta, dobra kawa i osoba, dla której z sercem będziesz to robić.

Przepis

Poza tym ta inspiracja nie może nie wyjść! Jedna jest tylko zasada: piekarnik musi być dobrze nagrzany do 200 stopni i trzeba w to włożyć całą miłość budzącego się poranka.

Jak zrobić Pain au chocolat?
- wyjmij schodzone ciasto z lodówki i rozwiń
- lekko rozwałkuj
- potnij na mniejsze prostokąty
- ułóż czekoladę i zroluj
- posmaruj rozmąconym z mlekiem jajkiem
- układaj na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym
- włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 -12 min.

Przepis

Jak Wam się podoba takie szybkie walentynkowe śniadanie? http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2015/02/pain-au-chocolat-z-cyklu-walentynkowe.html

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟