Trwa ładowanie...
d4anc6f
d4anc6f
Cukrowa Wróżka

Owsiane ciasto czekoladowe. Konkurencja dla klasycznego brownie

Przepis

Dowód na to, że nie wszystko, co z płatków owsianych musi być w pełni “fit”. - W tym wilgotnym ciachu więcej znalazło się miejsce i dla masła, i dla cukru, i dla gorzkiej czekolady - pisze autorka bloga "Cukrowa wróżka".

3.5
(8 głosów)
Oceń:
d4anc6f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Owsiane ciasto czekoladowe. Konkurencja dla klasycznego brownie
Cukrowa Wróżka
Owsiane ciasto czekoladowe. Konkurencja dla klasycznego brownie
Składniki
  • 125 g płatków owsianych
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 50 g cukru zwykłego
  • 60 g miękkiego masła
  • 1 jajo
  • 100 g mąki
  • płaska łyżka kakao
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 90 g czekolady gorzkiej, posiekanej drobno
Przepis

Płatki zalewamy 200 ml wrzącej wody i odstawiamy na 10 minut. Miksujemy z cukrem, masłem i jajem. Następnie dodajemy mąkę, sodę, kakao, sól i wiórki kokosowe. Miksujemy jeszcze chwilę i przelewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy czekoladą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku.

Zobacz także: lekki sernik z herbatą

Owsiane ciasto czekoladowe. Konkurencja dla klasycznego brownie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4anc6f

Podziel się opinią

14
6
Share
d4anc6f
d4anc6f

d4anc6f
d4anc6f
d4anc6f