Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Orzechowo-serowa pierzynka do pyz, kopytek, klusek

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • garść orzechów włoskich
  • 20 g tartego parmezanu/corregio/grana padano
  • 30 g masła
  • 1 opakowanie kopytek, klusek lub pyz (wykorzystane Nordis Pyzy ziemniaczane)
Przepis

Kluski gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na dużej patelni roztapiamy masło, dodajemy zmielone orzechy i podsmażamy przez chwilę na małym ogniu, uważając aby ich nie spalić.

Dodajemy kluski, mieszamy i podsmażamy z każdej strony aż kluski będą ciepłe. Porcje układamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.

Przepis poleca TanioSzybkoSmacznie.pl

Podziel się opinią

Share
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80