Trwa ładowanie...
d24fcoc
19-09-2014 17:13

Orzechowo-serowa pierzynka do pyz, kopytek, klusek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d24fcoc
Składniki
  • garść orzechów włoskich
  • 20 g tartego parmezanu/corregio/grana padano
  • 30 g masła
  • 1 opakowanie kopytek, klusek lub pyz (wykorzystane Nordis Pyzy ziemniaczane)
Przepis

Kluski gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na dużej patelni roztapiamy masło, dodajemy zmielone orzechy i podsmażamy przez chwilę na małym ogniu, uważając aby ich nie spalić.

Dodajemy kluski, mieszamy i podsmażamy z każdej strony aż kluski będą ciepłe. Porcje układamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.

Przepis poleca TanioSzybkoSmacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24fcoc
d24fcoc
d24fcoc
Więcej tematów
d24fcoc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj