Trwa ładowanie...
d27lfcb
06-07-2017 15:47

Onion rings. Przekąska idealna

Przepis

Smażone krążki cebulowe to świetna przekąska na każdą okazję. Kiedy raz ich spróbujesz, żadne spotkanie ze znajomymi, maraton filmowy czy impreza nie będą mogły odbyć się bez onion rings. Przygotowuje się je niezwykle szybko, a efekt jest naprawdę zaskakująco smaczny.

d27lfcb
3.6
(16 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 3 cebule,
  • duże jajko (lub dwa małe),
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki wody gazowanej,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • sól i świeżo mielony pieprz,
  • ostra papryka mielona,
  • estragon.
Przepis

Obierz cebule z łupin, pokrój je na plastry grubości 1 cm i każdy z nich rozdziel na krążki. Do miseczki wsyp mąkę, dodaj rozkłócone jajko, wodę gazowaną i wszystko mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Dodaj sól, pieprz, szczyptę ostrej mielonej papryki i pół łyżeczki suszonego estragonu i jeszcze raz wymieszaj. Każdy krążek zanurz w cieście, ostrożnie wrzuć na głęboki olej i smaż na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, wyjmij je przy pomocy łyżki cedzakowej i odsącz z nadmiaru tłuszczu, kładąc na ręczniczku papierowym. Onion rings serwuj z sosem czosnkowym lub pikantnym ketchupem najlepiej zaraz po usmażeniu. I pyszna przekąska gotowa!

Zobacz także wideo: Jak przygotować kiełbasę na grilla?

Onion rings. Przekąska idealna
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

34

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d27lfcb
d27lfcb
d27lfcb
d27lfcb
Więcej tematów
d27lfcb