Okon Morski z suszonymi pomidorami
- Okon morski 2 oczyszcone filety
- Oliej,sol morska
- pieprz bialy
- sok z cytryny
- Oliva z olivek
- cytryna
- tymianek
- czosnek
- cukier
- maslo
- pomidory
- biala rzodkiew do dekoracji
- sos a la Lucash do dekroracji
Sparzyc i obrac zpomidory ze skorki,wyfiletowac ,pociac na cwiarki,Ulozyc na papierze piekarniczym ,przypyprawic ,sola pieprzem cukrem ,tymiankiem czosnkiem i oliva z olivek ,Ususzyc w piekarniku na temperaturze 89 stopni okolo 2 godz ,Miedzy czasie przygotowac tiul z bialej rzodkwi obieraczka do ziemniakow .Kiedy pomidory bede juz gotowe przyprawiamy i obsmarzamy okonia na goracym oleju przycisnietego czyms ciezkim by skorka zrobila sie chrupiaca Odwracamy rybe i dodajemy czosnek maslo i tymian .Gdy juz wszystko mamy juz gotowe ukadamu na talerzu wedlug wlasniej koncepcji i stylizacji .Dekorujemy sosem a la lucash .ktory zostanie podany w nastepnym przepisie Zycze przyjemnego gotowania i smacznego
Przepis dodał użytkownik Woocash
Podziel się opinią
Komentarze