Trwa ładowanie...
d1svmlr
d1svmlr

Szybka rolada z cukinii. Genialny przepis na obiad

Przepis

Rolada z cukinii może śmiało konkurować z popularną roladą szpinakową z łososiem. Prezentuje się równie pięknie i doskonale smakuje. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula" zachęca do wypróbowania przepisu.

3.0
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Nie uwierzysz, co można zrobić z cukinii. Sąsiadki będą błagały o przepis
zGotowana Paula
Składniki
  • cukinia 400 g - zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć
  • 1 cebula - pokroić w kostkę
  • 50 g startego żółtego sera
  • 2 łyżki koperku - posiekać
  • sól i pieprz
  • 2 jajka
Przepis
  • Wymieszać cukinię, cebulę, koper, ser oraz żółtka jaj. Całość doprawić.
  • Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy z cukinii, delikatnie wymieszać.
  • Blaszkę 24 cm x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
  • Piec około 30 min. w 180 stopniach C do ścięcia i lekkiego zbrązowienia.
  • Na wystudzony placek wyłożyć starty żółty ser, szczypiorek oraz wędlinę i zwinąć w rulon.
  • Podpiec jeszcze 20 min. do roztopienia sera.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Szybka rolada z cukinii. Genialny przepis na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

20
2
Share
d1svmlr
d1svmlr
d1svmlr
d1svmlr
Więcej tematów
d1svmlr