Szybka rolada z cukinii. Genialny przepis na obiad

Rolada z cukinii może śmiało konkurować z popularną roladą szpinakową z łososiem. Prezentuje się równie pięknie i doskonale smakuje. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula" zachęca do wypróbowania przepisu.

Nie uwierzysz, co można zrobić z cukinii. Sąsiadki będą błagały o przepisNie uwierzysz, co można zrobić z cukinii. Sąsiadki będą błagały o przepis
Paulina Michalak

Składniki

  • cukinia 400 g - zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć
  • 1 cebula - pokroić w kostkę
  • 50 g startego żółtego sera
  • 2 łyżki koperku - posiekać
  • sól i pieprz
  • 2 jajka

Przepis

  • Wymieszać cukinię, cebulę, koper, ser oraz żółtka jaj. Całość doprawić.
  • Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy z cukinii, delikatnie wymieszać.
  • Blaszkę 24 cm x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
  • Piec około 30 min. w 180 stopniach C do ścięcia i lekkiego zbrązowienia.
  • Na wystudzony placek wyłożyć starty żółty ser, szczypiorek oraz wędlinę i zwinąć w rulon.
  • Podpiec jeszcze 20 min. do roztopienia sera.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja