Nie tylko kiełbasa i ziemniak, czyli cuda z ogniska
Nie tylko grill
Polacy jak mało który naród pokochali grilla. Rozżarzone węgle wspaniale nadają się do przygotowywania posiłku. Jednak nawet najwspanialszy grill nie zastąpi tradycyjnego ogniska, które nie tylko pozwala upiec coś pysznego, ale także ogrzeje i stworzy niepowtarzalną atmosferę. Korzystajmy więc z lata i organizujmy ogniska - pyszne ogniska!
Kiełbasa i chleb, czyli ogniskowy standard
Z pewnością żadne danie nie kojarzy się z ogniskiem tak silnie, jak kiełbaska. Do tego podpieczony na ogniu chleb i już mamy letni obozowy standard kulinarny. Nie musimy jednak poddawać się rutynie. W ogniu możemy przygotować wiele ciekawych smakołyków. Jeśli mamy gotowy zaostrzony patyk, wysilmy wyobraźnię i upieczmy na nim także inne dania.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl