Nasiona w kuchni - skarbnica witamin i smaku
Idealne na diecie
Zazwyczaj traktujemy je jako dodatek i urozmaicenie pieczywa, sałatek czy słodkich wypieków. Ale warto podkreślić, że nie pełnią tylko drugoplanowej roli w kulinariach, a są istotnym składnikiem codziennego jadłospisu. W niepozornych nasionach kryje się moc składników mineralnych oraz witamin. Ich zaletą jest również fakt, że można je użyć w różnych połączeniach smakowych. Oto sześć rodzajów nasion, które warto chrupać na co dzień.
Zazwyczaj traktujemy je jako dodatek i urozmaicenie pieczywa, sałatek czy słodkich wypieków. Ale warto podkreślić, że nie pełnią tylko drugoplanowej roli w kulinariach, a są istotnym składnikiem codziennego jadłospisu. W niepozornych nasionach kryje się moc składników mineralnych oraz witamin. Ich zaletą jest również fakt, że można je użyć w różnych połączeniach smakowych. Oto sześć rodzajów nasion, które warto chrupać na co dzień.