Trwa ładowanie...
d3rtlpj
29-06-2022 12:40

Naleśniki toffi z kremem z mascarpone

Przepis

Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje przepyszne naleśniki toffi z kremowym nadzieniem z serka mascarpone. Kropką nad i są egzotyczne owoce. Spróbujcie koniecznie takiego połączenia. To niebo w gębie.

d3rtlpj
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki

Naleśniki:

  • 500 ml mleka,
  • 140 g mąki pszennej,
  • 60 g skrobi kukurydzianej,
  • 1 paczka budyniu toffi,
  • 3 jajka,
  • szczypta soli,
  • 40-60 g cukru pudru,
  • 6 g proszku do pieczenia,
  • tłuszcz do smażenia (skórka słoniny, olej)

Krem:

  • 500 g serka mascarpone,
  • 200 ml mleka skondensowanego słodzonego,
  • owoce lekko kwaskowe (u mnie marakuja)
Przepis
  • Do miski wlać mleko i mieszając dodać mąkę i proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać, aby nie było żadnych grudek. Następnie ciągle mieszając dodać żółtka, sól, cukier i proszek do pieczenia.
  • Białka ubić na sztywną pianę.
  • Dodać białka do ciasta i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
  • Smażyć naleśniki.
  • Serek mascarpone ubić z mlekiem skondensowanym.
  • Na naleśniku układać krem, złożyć naleśnika i na wierzchu ułożyć owoce.
  Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Naleśniki toffi z kremem z mascarpone
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
d3rtlpj

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rtlpj
d3rtlpj
d3rtlpj
d3rtlpj
Więcej tematów
d3rtlpj