Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Muszle ze szpinakiem i fetą

Przepis
3.5
(19 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 400 g szpinaku
  • 1 opakowanie makaronu duże muszelki
  • 1 opakowanie sera feta
  • 50 g mozzarelli we wiórkach
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki posiekanych listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, przyprawy
Przepis

[list=1]
[]Makaron wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i skrop 1 łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.
[
]Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni na 1 łyżce oliwy.
[]Dodaj szpinak i duś, aż liście się zblanszują (3-4) min. Wsyp pokruszony ser feta i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
[
]Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni (grzanie góra- dół). Dno naczynie żaroodpornego posmaruj oliwą.
[*]Napełnione farszem muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut. Ustaw piekarnik na funkcję grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.
[/list]

Przepis dodał użytkownik Mania20

d23uivl

Podziel się opinią

Share
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl