Trwa ładowanie...
d43v2h2
22-09-2022 13:28

Mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami

Przepis

Warto mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. Kupując je, zwróćcie jednak uwagę, by było z masłem a nie z innymi tłuszczami. Z ciasta francuskiego szybko przygotujecie pyszne mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami. Wypróbujcie przepis z bloga "Królestwo Garów".

d43v2h2
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • ciasto francuskie (u mnie 460 g),
  • 4–5 brzoskwiń lub nektarynek,
  • 3 jajka,
  • 80 g migdałów,
  • 60 g cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • sok z 1/2 cytryny.
Przepis
  • Brzoskwinie lub nektarynki obrać, wyjąć pestki. Pokroić.
  • Migdały zetrzeć (migdałów nie obieram ze skórki).
  • 2 jajka ubić z cukrem na pulchną masę, dalej ubijając dodać cukier waniliowy i sok cytrynowy. Masę jajeczną wymieszać z migdałami.
  • Ciasto francuskie rozwałkować do wymaganej wielkości, wszystko zależy od posiadanych form.
  • Formy do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć je ciastem.
  • Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem.
  • Na cieście ułożyć owoce. Na owoce wylać masę jajeczną.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na najniższy poziom na 25–25 minut, aż masa ładnie się zrumieni.
  Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43v2h2
d43v2h2
d43v2h2
d43v2h2
Więcej tematów
d43v2h2