Mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami
Warto mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. Kupując je, zwróćcie jednak uwagę, by było z masłem a nie z innymi tłuszczami. Z ciasta francuskiego szybko przygotujecie pyszne mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami. Wypróbujcie przepis z bloga "Królestwo Garów".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Brzoskwinie lub nektarynki obrać, wyjąć pestki. Pokroić.
- Migdały zetrzeć (migdałów nie obieram ze skórki).
- 2 jajka ubić z cukrem na pulchną masę, dalej ubijając dodać cukier waniliowy i sok cytrynowy. Masę jajeczną wymieszać z migdałami.
- Ciasto francuskie rozwałkować do wymaganej wielkości, wszystko zależy od posiadanych form.
- Formy do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć je ciastem.
- Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem.
- Na cieście ułożyć owoce. Na owoce wylać masę jajeczną.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na najniższy poziom na 25–25 minut, aż masa ładnie się zrumieni.
Polecamy też: Sałatka z groszku z porem
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze