- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- • Szynka w marynacie ZM Pekpol
- • Marchewka, papryka, cebula lub mieszanka warzyw mrożonych
- • Natka pietruszki
- • Papryczka chilli
- • Ząbek czosnku
- • Sól, pieprz
Przepis
Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z pokrojonymi warzywami oraz posiekaną natką w naczyniu żaroodpornym. Lekko przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopniu na 15-20 minut. Po wyjęciu posypać posiekaną papryczką chilli. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl