Mięsna sałatka Szefa
Sałatka dla prawdziwych mięsożerców. Jest sycąca i dobrze doprawiona. Na każdej imprezie znika ze stołu jako pierwsza.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Wymieszaj majonez, jogurt i ketchup, tworząc sos. Następnie dodaj do niego pokruszony ser pleśniowy. Umytą sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z sosem, po czym przełóż na talerze. Pokrój w kostkę awokado, cebulę i pomidory, zaś pieczarki w półplastry i połóż na sałacie. Rozgrzej olej na patelni i z pokrojonego boczku przygotuj skwarki, które dodasz do sałatki.
Przepis
Wołowinę pokrój w paski i oprósz przyprawą do mięs. Mięso podsmaż na tej samej patelni, na której wcześniej znajdował się boczek i dodaj do sałaty. Polej całość sosem. Przed podaniem posyp całość grzankami przygotowanymi z podpieczonego i pokrojonego chleba.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl