Mięsna rolada z omletem. Doskonała na obiad i do kanapek
Soczysta, miękka rolada z mięsa mielonego z omletem, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzi się na domowych imprezach. Efektownie wygląda i doskonale smakują. Zaskocz swoich gości. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki na omlet:
- 5 całych jajek
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka groszku konserwowego
- sól, pieprz
Składniki na masę mięsną:
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula
- jajko
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki śmietany 12 proc.
- 2 łyżki ketchupu
Przepis
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl