Mięciutkie żeberka z piekarnika. Nie musisz juz szukać innych przepisów
Szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad lub spotkanie z przyjaciółmi? Przygotuj przepyszne, miękkie żeberka w sosie. żeberka możesz upiec w piekarniku lub na grillu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
Składniki
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 2 łyżki przyprawy do żeberek
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 3 łyżki powideł
- sól
Przepis
- Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze porcje. Doprawiamy przyprawą do żeberek oraz solą.
- Następnie dodajemy ketchup oraz powidła i dokładnie mieszamy.
- Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
- Danie gotowe, podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl