Marynowana cukinia. Przepyszny przepis na letnie przetwory
Przepis na cukinię marynowaną w oliwie z czosnkiem i chilli, to pomysł dla osób, które uwielbiają ostre smaki. Tak przygotowana cukinia sprawdzi się doskonale jako dodatek do obiadu lub przekąska.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na platerki, chili i czosnek również kroimy na mniejsze kawałki.
- Do garnka wlewamy oliwę, ocet, cukier i sól, podgrzewamy, aż cukier się rozpuści.
- Do wyparzonych słoików wkładamy dość ściśle cukinie, pokrojony czosnek i chili, kilka gałązek tymianku i zalewamy ciepłą marynatą.
- Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl