Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała, jak parzy herbatę. Jej codzienny rytuał jest dość osobliwy

Małgorzata Rozenek-Majdan opublikowała na Instagramie zdjęcia, na których udokumentowała osobliwy proces parzenia herbaty. Celebrytka podpowiada, jak prawidłowo przyrządzić chiński napój.

Małgorzata Rozenek-Majdan o parzeniu herbaty
Źródło zdjęć: © 123RF

Perfekcyjna Pani Domu zdradziła swój perfekcyjny sposób na parzenie herbaty. W swoim wpisie na Instagramie przyznała, że nie wyobraża sobie dnia bez tego napoju. Zdradziła też fanom kilka trików na przygotowania białej herbaty o głębokim, wyjątkowym smaku.

Małgorzata Rozenek-Majdan zdradza sposób na idealną herbatę

Małgorzata Rozenek-Majdan przyznała, że biała herbata powinna być zalewana wodą o temperaturze 80-90 stopni. Liście herbaty należy wyciągnąć po 2-4 minutach. W sytuacji, gdy temperatura wody będzie zbyt wysoka, napar może zyskać nieprzyjemny, gorzki smak.

Perfekcyjna Pani Domu podkreśliła, że za długi okres parzenia może pozbawić białą herbatę jej dobroczynnych właściwości. Co ciekawe, białą herbatę można parzyć kilka razy, przy każdym kolejnym parzeniu pamiętając o wydłużaniu tej czynności o minutę.

Celebrytka zdradziła, że podczas swojego pobytu w Chinach miała okazję podziwiać proces tradycyjnego parzenia herbaty. Chińczycy wylewali wówczas pierwszy napary, aby sparzyć liście i tym samym przygotować je do docelowego parzenia.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Małgorzata Rozenek

Wybrane dla Ciebie
Herbata z cytryną jest szkodliwa? Dietetyczka wyjaśniła
Herbata z cytryną jest szkodliwa? Dietetyczka wyjaśniła
Dodaj trochę do kanapki lub sałatek. Trawienie się poprawi, a stan skóry będzie o niebo lepszy
Dodaj trochę do kanapki lub sałatek. Trawienie się poprawi, a stan skóry będzie o niebo lepszy
Wsyp do czajnika. Po kamieniu nie będzie śladu
Wsyp do czajnika. Po kamieniu nie będzie śladu
Regenerują organizm, wspierają jelita i serce. Te owoce to istna bomba witaminowa
Regenerują organizm, wspierają jelita i serce. Te owoce to istna bomba witaminowa
Przechowuj tak cebulę. Długo nie zgnije
Przechowuj tak cebulę. Długo nie zgnije
Domowy majonez, który deklasuje wszystkie inne. Idealny do sałatki jarzynowej
Domowy majonez, który deklasuje wszystkie inne. Idealny do sałatki jarzynowej
Skuteczność stuprocentowa. Na poprawę nastroju robię kawę po bawarsku
Skuteczność stuprocentowa. Na poprawę nastroju robię kawę po bawarsku
Zastąp nią słodycze. Taka przekąska pomoże ci obniżyć cholesterol
Zastąp nią słodycze. Taka przekąska pomoże ci obniżyć cholesterol
Kiedyś podstawa diety, dziś zapomniane warzywo. Wspiera pracę jelit i regeneruje
Kiedyś podstawa diety, dziś zapomniane warzywo. Wspiera pracę jelit i regeneruje
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟