Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała, jak parzy herbatę. Jej codzienny rytuał jest dość osobliwy
Małgorzata Rozenek-Majdan opublikowała na Instagramie zdjęcia, na których udokumentowała osobliwy proces parzenia herbaty. Celebrytka podpowiada, jak prawidłowo przyrządzić chiński napój.
Perfekcyjna Pani Domu zdradziła swój perfekcyjny sposób na parzenie herbaty. W swoim wpisie na Instagramie przyznała, że nie wyobraża sobie dnia bez tego napoju. Zdradziła też fanom kilka trików na przygotowania białej herbaty o głębokim, wyjątkowym smaku.
Małgorzata Rozenek-Majdan zdradza sposób na idealną herbatę
Małgorzata Rozenek-Majdan przyznała, że biała herbata powinna być zalewana wodą o temperaturze 80-90 stopni. Liście herbaty należy wyciągnąć po 2-4 minutach. W sytuacji, gdy temperatura wody będzie zbyt wysoka, napar może zyskać nieprzyjemny, gorzki smak.
Perfekcyjna Pani Domu podkreśliła, że za długi okres parzenia może pozbawić białą herbatę jej dobroczynnych właściwości. Co ciekawe, białą herbatę można parzyć kilka razy, przy każdym kolejnym parzeniu pamiętając o wydłużaniu tej czynności o minutę.
Celebrytka zdradziła, że podczas swojego pobytu w Chinach miała okazję podziwiać proces tradycyjnego parzenia herbaty. Chińczycy wylewali wówczas pierwszy napary, aby sparzyć liście i tym samym przygotować je do docelowego parzenia.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl