WAŻNE
TERAZ

Strzelanina w Jerozolimie. Są zabici i ranni

Leczo Stefy do słoików. Zrób zapas na zimę

Leczo to jedna z popularniejszych wegierskich potraw. Aromatyczny gulasz z sezonowych warzyw z dodatkiem kiełbasy zrobił międzynarodową karierę. W Polsce również często gości na stołach. Leczo możemy przygotować również na zimę.

Leczo Stefy do słoików. Zrób zapas na zimęLeczo Stefy do słoików. Zrób zapas na zimę

Składniki

  • 6 dużych papryk - po 2 czerwone, zielone i żółte
  • 2 pętka kiełbasy
  • 2 duże cebule
  • oregano, bazylia, pieprz mielony, sól
  • 1 cukinia

Przepis

1. Posiekać cebulę, pokroić w plasterki kiełbasę i podsmażyć na patelni.
2. Czas smażenia wykorzystać na pokrojenie papryki - wrzucić do garnka i gotować z małą ilością wody na dnie, dodać pokrojoną cukinię.
3. Warzywa ugotować do miękkości, dosypać przyprawy według gustu i dodać podsmażoną cebulę z kiełbasą. Całość gotować w garnku przez 15-20 min.
4. Włożyć do słoików (suchych), szczelnie zamknąć i zachować na zimowy wieczór

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia