Trwa ładowanie...
deacyw3
deacyw3

Lasagne z młodą kapustą i kurczakiem. Wioseny obiad

Przepis

Lasagne, czyli klasyk włoskiej kuchni w zupełnie nowym wydaniu. W roli głównej pyszna młoda kapusta i pierś z kurczaka. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Lasagne z młodą kapustą i kurczakiem. Wioseny obiad
Getty Images
Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • Olej do smażenia
  • ½ główki kapusty młodej
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 12 płatów lasange
  • 2 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dag sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • ½ łyżeczki octu
Przepis

1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę, doprawiamy solą, pieprzem oraz octem.
4. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 4 płaty makaronu lasagne.
5. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu i układamy połowę mięsa.
6. Mięso przykrywamy 4 plasterkami sera żółtego i ponownie układamy płaty makaronu.
7. Na makaron wykładamy kapustę i ponownie makaron, smarujemy 2 łyżkami ketchupu.
8. Ostatnią warstwą jest pozostała połowa mięsa oraz pokrojone warzywa (pomidory w plasterki, a papryka w paseczki).
9. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
10. Zapiekamy w piekarniku przez 30 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Lasagne z młodą kapustą i kurczakiem. Wioseny obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
deacyw3
deacyw3
deacyw3
deacyw3
Więcej tematów
deacyw3