Lara Gessler podała przepis na szakszukę. Swoje zdrowie śniadanie przyrządziła w wersji hiszpańskiej

Lara Gessler na swoim InstaStory zdradziła przepis na szakszukę. Podpowiedziała, jak przygotować to danie, gdy zabraknie niektórych składników.

Lara Gessler zdradza przepis na śniadanie
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Lara Gessler dostała od fanów wiele pytań dotyczących przygotowania szakszuki. Celebrytka postanowiła podzielić się swoim przepisem na InstaStory. Przyznała, że to izraelskie danie powinno zawierać dużo kolendry i jej ulubionego kminu, ale można się również obejść bez tych przypraw. Fanom zaproponowała bardziej hiszpańską wersję, którą wykonała, gdy zabrakło jej tych składników.

Przepis na szakszukę Lary Gessler

Przygotowanie swojego śniadania Lara Gessler zaczęła od podsmażenia pokrojonej na grubsze plastry cebuli z czosnkiem. Następnie dodała do niej pomidory z puszki i świeże oraz drobno pokrojone papryki – czerwoną i żółtą. Po podduszeniu warzyw przyprawiła je solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz typową dla dań hiszpańskich słodką, wędzoną papryką.

W dalszej kolejności na patelnię wlała białka, a naczynie włożyła do piekarnika. Na sam koniec dodała żółtka, pilnując, aby nie były tak mocno ścięte jak białko. Lara Gessler upomniała jednak fanów, aby nie wkładali do piekarnika naczyń z plastikowymi uchwytami, gdyż często zapominamy, że mogą się stopić.

Lara Gessler zdradza fanom przepis na hiszpańską wersję shakshuki
© Instagram.com

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. Maciej Zień w kuchni Lis

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥