Lara Gessler podała przepis na szakszukę. Swoje zdrowie śniadanie przyrządziła w wersji hiszpańskiej
Lara Gessler na swoim InstaStory zdradziła przepis na szakszukę. Podpowiedziała, jak przygotować to danie, gdy zabraknie niektórych składników.
Lara Gessler dostała od fanów wiele pytań dotyczących przygotowania szakszuki. Celebrytka postanowiła podzielić się swoim przepisem na InstaStory. Przyznała, że to izraelskie danie powinno zawierać dużo kolendry i jej ulubionego kminu, ale można się również obejść bez tych przypraw. Fanom zaproponowała bardziej hiszpańską wersję, którą wykonała, gdy zabrakło jej tych składników.
Przepis na szakszukę Lary Gessler
Przygotowanie swojego śniadania Lara Gessler zaczęła od podsmażenia pokrojonej na grubsze plastry cebuli z czosnkiem. Następnie dodała do niej pomidory z puszki i świeże oraz drobno pokrojone papryki – czerwoną i żółtą. Po podduszeniu warzyw przyprawiła je solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz typową dla dań hiszpańskich słodką, wędzoną papryką.
W dalszej kolejności na patelnię wlała białka, a naczynie włożyła do piekarnika. Na sam koniec dodała żółtka, pilnując, aby nie były tak mocno ścięte jak białko. Lara Gessler upomniała jednak fanów, aby nie wkładali do piekarnika naczyń z plastikowymi uchwytami, gdyż często zapominamy, że mogą się stopić.
Zobacz także: Hanna i przyjaciele. Maciej Zień w kuchni Lis
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl