Lara Gessler podała przepis na szakszukę. Swoje zdrowie śniadanie przyrządziła w wersji hiszpańskiej

Lara Gessler na swoim InstaStory zdradziła przepis na szakszukę. Podpowiedziała, jak przygotować to danie, gdy zabraknie niektórych składników.

Lara Gessler zdradza przepis na śniadanie
Źródło zdjęć: © ONS.pl
24

Lara Gessler dostała od fanów wiele pytań dotyczących przygotowania szakszuki. Celebrytka postanowiła podzielić się swoim przepisem na InstaStory. Przyznała, że to izraelskie danie powinno zawierać dużo kolendry i jej ulubionego kminu, ale można się również obejść bez tych przypraw. Fanom zaproponowała bardziej hiszpańską wersję, którą wykonała, gdy zabrakło jej tych składników.

Przepis na szakszukę Lary Gessler

Przygotowanie swojego śniadania Lara Gessler zaczęła od podsmażenia pokrojonej na grubsze plastry cebuli z czosnkiem. Następnie dodała do niej pomidory z puszki i świeże oraz drobno pokrojone papryki – czerwoną i żółtą. Po podduszeniu warzyw przyprawiła je solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz typową dla dań hiszpańskich słodką, wędzoną papryką.

W dalszej kolejności na patelnię wlała białka, a naczynie włożyła do piekarnika. Na sam koniec dodała żółtka, pilnując, aby nie były tak mocno ścięte jak białko. Lara Gessler upomniała jednak fanów, aby nie wkładali do piekarnika naczyń z plastikowymi uchwytami, gdyż często zapominamy, że mogą się stopić.

Lara Gessler zdradza fanom przepis na hiszpańską wersję shakshuki
© Instagram.com

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. Maciej Zień w kuchni Lis

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Kiedyś Polacy jedli na potęgę. Dziś mało kto pamięta, jak smakuje, choć pomaga schudnąć
Kiedyś Polacy jedli na potęgę. Dziś mało kto pamięta, jak smakuje, choć pomaga schudnąć
Tępiona jak chwast. Niewielu wie, że odtruwa organizm i redukuje stany zapalne
Tępiona jak chwast. Niewielu wie, że odtruwa organizm i redukuje stany zapalne
Tylko 1 łyżka o poranku. Jelita się oczyszczą, a brzuch będzie bardziej płaski
Tylko 1 łyżka o poranku. Jelita się oczyszczą, a brzuch będzie bardziej płaski
Czy można jeść pestki arbuza? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść pestki arbuza? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Piję przed posiłkami sok z tego owocu. Nie straszne mi już skoki cukru
Piję przed posiłkami sok z tego owocu. Nie straszne mi już skoki cukru
Najzdrowszy owoc. Opóźnia starzenie i sprawia, że mózg pracuje jak komputer
Najzdrowszy owoc. Opóźnia starzenie i sprawia, że mózg pracuje jak komputer
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich