Lara Gessler podała przepis na szakszukę. Swoje zdrowie śniadanie przyrządziła w wersji hiszpańskiej

Lara Gessler na swoim InstaStory zdradziła przepis na szakszukę. Podpowiedziała, jak przygotować to danie, gdy zabraknie niektórych składników.

Lara Gessler zdradza przepis na śniadanie
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Lara Gessler dostała od fanów wiele pytań dotyczących przygotowania szakszuki. Celebrytka postanowiła podzielić się swoim przepisem na InstaStory. Przyznała, że to izraelskie danie powinno zawierać dużo kolendry i jej ulubionego kminu, ale można się również obejść bez tych przypraw. Fanom zaproponowała bardziej hiszpańską wersję, którą wykonała, gdy zabrakło jej tych składników.

Przepis na szakszukę Lary Gessler

Przygotowanie swojego śniadania Lara Gessler zaczęła od podsmażenia pokrojonej na grubsze plastry cebuli z czosnkiem. Następnie dodała do niej pomidory z puszki i świeże oraz drobno pokrojone papryki – czerwoną i żółtą. Po podduszeniu warzyw przyprawiła je solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz typową dla dań hiszpańskich słodką, wędzoną papryką.

W dalszej kolejności na patelnię wlała białka, a naczynie włożyła do piekarnika. Na sam koniec dodała żółtka, pilnując, aby nie były tak mocno ścięte jak białko. Lara Gessler upomniała jednak fanów, aby nie wkładali do piekarnika naczyń z plastikowymi uchwytami, gdyż często zapominamy, że mogą się stopić.

Lara Gessler zdradza fanom przepis na hiszpańską wersję shakshuki
© Instagram.com

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. Maciej Zień w kuchni Lis

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty
Lubisz pomarańcze? Koniecznie zrób tę czynność, zanim zaczniesz je jeść
Lubisz pomarańcze? Koniecznie zrób tę czynność, zanim zaczniesz je jeść