ycipk-45623x
Kuchnia postna: pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz bigos z rybą

Kuchnia postna: pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz bigos z rybą

Po karnawałowym obżarstwie, warto zmienić nawyki żywieniowe i zrezygnować z tłustych potraw. Kuchnia postna niesłusznie jest utożsamiana z małowartościowymi i często nudnymi potrawami. Mikołaj Rey przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN postne dania. W jego menu znalazły się przepisy na bigos z wędzoną rybą, pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz krem z białych i czerwonych warzyw.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
ycipk-45623x

Po karnawałowym obżarstwie warto zmienić nawyki żywieniowe i zrezygnować z tłustych potraw. Kuchnia postna niesłusznie jest utożsamiana z małowartościowymi i często nudnymi potrawami. Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" postne, ale bardzo smaczne i wykwitne potrawy. W jego menu znalazł się przepis na bigos z wędzoną rybą, pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz krem z białych i czerwonych warzyw.

Pieczarki portobello są znacznie większe od klasycznych pieczarek. Są świetną alternatywą dla wegetarian, bo ich smak przypomina pieczone mięso. Pieczarki można kupić praktycznie w każdym warzywniaku.

ycipk-45623x

Składniki na pieczarki faszerowane buraczanym pęczakiem.

4 pieczarki portobello, 1 opakowanie kaszy pęczak, 1 cebula, 1 por, sok z cytryny, ząbek czosnku, kawałek świeżego imbiru, szczypta gałki muszkatołowej, 1 l wywaru rybnego, pół szklanki szklanki białego wytrawnego wina, 1,5 łyżki zmiksowanych ugotowanych buraków, świeży tymianek, sól, biały pieprz, śmietana kremówka do zabielenia, starty parmezanu.

*Tatar z ryb – zdrowa alternatywa dla surowego mięsa *

Chaczapuri – serowy chleb prosto z Gruzji

ycipk-45623x

Zobacz też: NAJLEPSZE DIETY 2016

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-45623x

ycipk-45623x
ycipk-45623x