Trwa ładowanie...

Kuchnia postna: pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz bigos z rybą

Po karnawałowym obżarstwie, warto zmienić nawyki żywieniowe i zrezygnować z tłustych potraw. Kuchnia postna niesłusznie jest utożsamiana z małowartościowymi i często nudnymi potrawami. Mikołaj Rey przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN postne dania. W jego menu znalazły się przepisy na bigos z wędzoną rybą, pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz krem z białych i czerwonych warzyw.

d9zj1o7
d9zj1o7

Po karnawałowym obżarstwie warto zmienić nawyki żywieniowe i zrezygnować z tłustych potraw. Kuchnia postna niesłusznie jest utożsamiana z małowartościowymi i często nudnymi potrawami. Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" postne, ale bardzo smaczne i wykwitne potrawy. W jego menu znalazł się przepis na bigos z wędzoną rybą, pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz krem z białych i czerwonych warzyw.

Pieczarki portobello są znacznie większe od klasycznych pieczarek. Są świetną alternatywą dla wegetarian, bo ich smak przypomina pieczone mięso. Pieczarki można kupić praktycznie w każdym warzywniaku.

Składniki na pieczarki faszerowane buraczanym pęczakiem.

4 pieczarki portobello, 1 opakowanie kaszy pęczak, 1 cebula, 1 por, sok z cytryny, ząbek czosnku, kawałek świeżego imbiru, szczypta gałki muszkatołowej, 1 l wywaru rybnego, pół szklanki szklanki białego wytrawnego wina, 1,5 łyżki zmiksowanych ugotowanych buraków, świeży tymianek, sól, biały pieprz, śmietana kremówka do zabielenia, starty parmezanu.

d9zj1o7
d9zj1o7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9zj1o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj