Trwa ładowanie...
do85q4f
do85q4f

Kremowe kaszotto z dynią. Rodzinna porcja

Przepis

Raz spróbujesz i nie będziesz chciał jeść nic innego. Kremowe kaszotto z dodatkiem dyni piżmowej i dużą ilością pietruszki to doskonały pomysł na rodzinny, rozgrzewający posiłek.

1.0
(2 głosy)
Oceń:
do85q4f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kremowe kaszotto z dynią. Rodzinna porcja
123RF
Składniki
  • 1 łyżka masła
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 700 g dyni piżmowej pokrojonej w kostkę
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • mały kieliszek białego wina
  • 400 kaszy jęczmiennej
  • 1,2 l gorącego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mascarpone
  • 50 g parmezanu
  • duża garść posiekanej natki pietruszki
Przepis

Podgrzej masło w dużym płytkim rondlu. Dodaj cebulę i dynię, smaż na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, a dynia zacznie mięknąć. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę. Wlej wino i doprowadź do wrzenia. Wrzuć kaszę, wymieszaj, wlej bulion. Gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia. Dodaj mascarpone, pietruszkę i parmezan. Wymieszaj.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kremowe kaszotto z dynią. Rodzinna porcja
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
do85q4f

Podziel się opinią

8
3
Share
do85q4f
do85q4f
do85q4f
do85q4f
do85q4f