ycipk-yctpw9
ycipk-yctpw9

Kremowe kaszotto z dynią. Rodzinna porcja - Przepis

Raz spróbujesz i nie będziesz chciał jeść nic innego. Kremowe kaszotto z dodatkiem dyni piżmowej i dużą ilością pietruszki to doskonały pomysł na rodzinny, rozgrzewający posiłek.

Trwa ładowanie...
ycipk-yctpw9
Zdjęcie 123RF
Podziel się
Składniki
  • 1 łyżka masła
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 700 g dyni piżmowej pokrojonej w kostkę
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • mały kieliszek białego wina
  • 400 kaszy jęczmiennej
  • 1,2 l gorącego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mascarpone
  • 50 g parmezanu
  • duża garść posiekanej natki pietruszki
Przepis

Podgrzej masło w dużym płytkim rondlu. Dodaj cebulę i dynię, smaż na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, a dynia zacznie mięknąć. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę. Wlej wino i doprowadź do wrzenia. Wrzuć kaszę, wymieszaj, wlej bulion. Gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia. Dodaj mascarpone, pietruszkę i parmezan. Wymieszaj.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-yctpw9
ycipk-yctpw9