Kremowa zupa pomidorowa
Przepis
Zupa pomidorowa najczęściej postaje na bazie niedzielnego rosołu. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula" ma jednak inną, równie smaczną propozycję. Krem ze świeżych pomidorów to aromatyczna i sycąca zupa. Doskonale smakuje z serowymi grzankami.
2.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
Przepis
- Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
- Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do cebuli - smażyć razem.
- Następnie dodać rozdrobnionego selera i marchewkę, zalać woda lub rosołem i gotować do miękkości.
- Gdy warzywa będą miękkie, dodać bazylię, zblendować i przyprawić do smaku.
- Podawać z grzanką z serem
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
Kremowa zupa pomidorowa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.