Kotlety drobiowe a'la pizza. Zdziwisz się, jakie są pyszne
Przepyszna wariacja na temat siekanych kotletów. Z pewnością posmakują nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Są wyraziste, aromatyczne i bardzo soczyste. Po prostu niebo w gębie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myję, osuszam, bardzo drobno kroję, mięso przekładam do miski. Papryki, ogórki, obraną cebulę, umyte pieczarki, bardzo drobno kroję i dodaję do mięsa.
- Wbijam jajka, wsypuję mąki, sól, paprykę ostrą, wlewam sos sojowy, ketchup (1 łyżkę). Wszystko dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Kotlety smażę z obu stron.
- Kotlety po usmażeniu układam na półmisku, posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Nie ma konieczności zapiekania, bo ser pod wpływem ciepła z kotletów sam się rozpuści.
- Kotlety przed podaniem polewam ketchupem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze