Trwa ładowanie...
d41h64e
d41h64e

Kolorowy sernik na zimno z czekoladą

Przepis
3.6
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
d41h64e
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 300 g czekoladowych herbatników
  • 125 g niesolonego masła
  • 500 g mascarpone
  • sok z jednej limonki
  • 150 ml słodzonego mleka skondensowanego
  • 220 g mlecznej czekolady
  • kolorowe posypki, kawałek limonki i polewy do dekoracji
Przepis

Herbatniki drobno pokruszyć, a następnie dokładnie wymieszać z rozpuszczonym i lekko przestudzonym masłem. Taką masą wyłożyć okrągłą formę, mocno dociskając. Włożyć do lodówki na pół godziny.

Serek mascarpone zmiksować z mlekiem skondensowanym i sokiem z limonki. Masę wylać na ciasteczkowy spód i ponownie włożyć do lodówki, tym razem na około godzinę.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po przestudzeniu rozprowadzić na sernik. Udekorować wedle uznania.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

d41h64e
Kolorowy sernik na zimno z czekoladą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d41h64e
d41h64e

d41h64e
d41h64e
d41h64e