Trwa ładowanie...
d21x3o7
22-05-2008 13:36

Kluski śląskie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21x3o7
Składniki
  • Ziemniaki ugotowane
  • mąka ziemniaczana
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • sól
Przepis

Ziemniaki po ugotowaniu w osolonej wodzie odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Następnie zmielić je dokładnie. Do 1/4 wszystkich ziemniaków wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać do tego jajka i trochę mleka (w razie gdy ziemniaki będą bardzo suche). Wszystko wymieszać dokładnie i formować z tego kluski, najlepiej płaskie żeby się szybciej ugotowały. Gotować w osolonej wodzie.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów
d21x3o7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj