Trwa ładowanie...
d2e33ed
d2e33ed

Kasza jaglana z brzoskwiniami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d2e33ed
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 garść suszonych moreli
  • 1 garść suszonych śliwek
  • szczypta kardamonu
    • 2 dojrzałe brzoskwinie
  • pieprz, sól
  • olej kokosowy
Przepis

Kaszę gotujemy w wodzie przez około 20 minut. Wcześniej można ją podprażyć na suchej patelni, by straciła gorzkawy posmak. Brzoskwinie podsmażamy na łyżeczce oleju kokosowego. Gdy owoce puszczą sok, dodajemy syrop z agawy i kardamon. Lekko solimy, pieprzymy i smażymy jeszcze kilka minut. Ugotowaną kaszę jaglaną wrzucamy do brzoskwiń. Dodajemy suszone morele i śliwki. Mieszamy. Przekładamy na talerz i podajemy.

d2e33ed
Kasza jaglana z brzoskwiniami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2e33ed
d2e33ed
d2e33ed

d2e33ed
d2e33ed
d2e33ed