Trwa ładowanie...
d2p9egy
19-04-2009 09:50

Kasza jaglana

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2p9egy
Składniki
  • kasza jaglana 1 szkl.
  • woda 2 szkl.
  • masło 1 łyżka
  • sól
Przepis

Kaszę wypłukać kilkakrotnie, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i włożyć do gorącej osolonej wody (2 szklanki wody) z dodatkiem tłuszczu.
Przemieszać, gotować na małym ogniu 1 godzinę.
Kaszę podawać do duszonego mięsa, gulaszu, mięsa mielonego.

Kaszę można ugotować dodając do ugotowania połowę mleka.
Podawać jako samodzielnie danie.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2p9egy
d2p9egy
d2p9egy
Więcej tematów
d2p9egy

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj