Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek. Tym razem proponujemy jajka z tuńczykiem i ogórkami konserwowymi. W takiej wersji smakują naprawdę bajecznie. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąc do miseczki żółtka. Rozgnieść je za pomocą widelca. Do żółtek dodać 2/3 posiekanych ogórków, rybę, majonez, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Przepis
Białka napełniać powstałym farszem za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu nałożyć go łyżeczką. Faszerowane jajka ułożyć na półmisku i posypać pozostałymi ogórkami oraz papryką. Serwować schłodzone.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl