Trwa ładowanie...
d3h12xq
d3h12xq

Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym

Przepis

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek. Tym razem proponujemy jajka z tuńczykiem i ogórkami konserwowymi. W takiej wersji smakują naprawdę bajecznie. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

3.6
(5 głosów)
Oceń:
d3h12xq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym
Krylowa Kuchnia
Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym
Składniki
  • 6 jaj
  • 120 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 średnie domowe ogórki konserwowe
  • 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Przepis

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąc do miseczki żółtka. Rozgnieść je za pomocą widelca. Do żółtek dodać 2/3 posiekanych ogórków, rybę, majonez, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.

Białka napełniać powstałym farszem za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu nałożyć go łyżeczką. Faszerowane jajka ułożyć na półmisku i posypać pozostałymi ogórkami oraz papryką. Serwować schłodzone.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

d3h12xq
Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3h12xq
d3h12xq

d3h12xq
d3h12xq
d3h12xq