Trwa ładowanie...
d3ba2cb
30-11-2014 15:05

Jabłka w karmelu

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3ba2cb
Składniki
  • 12 łyżek cukru trzcinowego
  • 3 małe jabłka
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • 9 łyżek wody
  • kruszone orzechy np. migdały
  • kolorowa posypka
  • patyczki do nabijania jabłek
Przepis

Umyć i obrać ze skórki jabłko, a następnie skropić wodą z dodatkiem soku z cytryny (dzięki tej sztuczce owoc nie ściemnieje). W środek wbij patyczek.

Przygotowanie karmelu: wsypać cukier trzcinowy na patelnię, ostrożnie podgrzewać aż się rozpuści. Uważać aby nie przypalić. Zdjąć karmel z ognia tuż przed tym, zanim osiągnie jasno złoty kolor.

Oblewać jabłka karmelem delikatnie z góry, aż zostanie w całości pokryte. Po kilku minutach, kiedy karmel lekko zastygnie, ozdób owoce posypką lub orzechami.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ba2cb
d3ba2cb
d3ba2cb
Więcej tematów
d3ba2cb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj