Trwa ładowanie...
d3e19od
12-06-2014 00:35

Indyk z awokado i trawą cytrynową - Turkey & avocado & lemon grass

Przepis
4.8
(8 głosów)
Oceń:
d3e19od
Składniki
  • Składniki:
  • 2-3 płaty polędwicy z indyka (około 200 - 300 g)
  • 150 g makaronu pszenno - gryczanego Soba
  • 2 cm imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm papryczki chili
  • 2 łyżeczki posiekanej trawy cytrynowej
  • 2 garści posiekanej młodej kapusty
  • 1 awokado
  • łyżka miodu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu rybnego lub balsamicznego
  • łyżka oleju
  • łyżeczka ziaren sezamu
Przepis

Jak to zrobić?
- przygotuj marynatę: posiekaj chili, czosnek, trawę cytrynową, zetrzyj imbir i dodaj do sosu sojowego, octu i miodu, wymieszaj
- pokrój indyka w paski i dodaj do marynaty przynajmniej na 20 - 30 min.
- rozgrzej patelnię z olejem i dodaj zamarynowanego indyka, smaż/gotuj około 10 min.
- ugotuj makaron - około 3 min.
- dodaj do indyka
- dodaj pokrojoną kapustę wymieszaj
- odstaw z ognia i dodaj pokrojone awokado, delikatnie wymieszaj, posyp sezamem

Moja rada:
- makaron możesz zastąpić ryżem lub kaszą
- pod koniec smażenia indyka dodałam jeszcze 2 rozdrobnione różyczki kalafiora
- jeśli potrawę zrobisz wcześniej to dopiero przed podaniem dodaj awokado, bowiem podczas gotowania zmienia konsystencję na miękką

http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2014/06/indyk-z-awokado-i-trawa-cytrynowa.html

Przepis dodał użytkownik mystylemyeveryday

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3e19od
d3e19od
d3e19od
Więcej tematów
d3e19od