Trwa ładowanie...
d1n888y
04-02-2021 09:33

Hit PRL w prostym przepisie. Genialna pasta na kanapki z wędzoną makrelą

Przepis
d1n888y
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 2 szalotki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku lub koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
Przepis
  • Jajka obierz i pokrój w drobną kosteczkę lub rozgnieć widelcem. Poszatkuj szczypiorek lub koperek. Szalotki obierz i posiekaj. Dodaj do jajek.
  • Z makreli usuń skórę i ości. Mięso ryby dodaj do pozostałych składników.
  • Dodaj majonez, dopraw do smaku sola i pieprzem. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 15 minut, by smaki się przegryzły.
  • Podawaj z grzankami lub bagietką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Hit PRL w prostym przepisie. Genialna pasta na kanapki z wędzoną makrelą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1n888y
d1n888y
d1n888y
d1n888y
Więcej tematów
d1n888y