Gyros
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 4 filety z kurczaka
- 2 cebule
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- przyprawa Gyros
- keczup
- majonez
Filety podsmażamy na patelni. Gdy już będą lekko zarumienione podsypujemy przyprawą Gyros. Kapustę kroimy (szatkujemy). Ogórki siekamy (ale nie za drobno). Kukurydzę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Najlepiej jest układać gyros w szklanym naczyniu, by widać było warstwy. Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze