Trwa ładowanie...
d1fgrb1
13-09-2015 19:19

Gniazdka z ciasta francuskiego z jajkiem i szynką

Przepis
3.9
(20 głosów)
Oceń:
d1fgrb1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Składniki
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 4 jajka
  • 4 grube plastry szynki
  • kiełki lub szczypiorek do przybrania
  • tłuszcz do posmarowania kokpitek (małych miseczek żaroodpornych)
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Ciasto rozwinąć i delikatnie rozwałkować, a następnie pokroić na cztery prostokąty. Złożyć na pół i umieścić w kokpitkach. Dodać szynkę, wbić jajka (po jednym na gniazdko, białkiem delikatnie posmarować brzegi) i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 12-15 minut, aż białko się zetnie, a ciasto nabierze złotego koloru. Wyciągając najpierw należy podważyć boki, aby ciasto odeszło od foremki.

Gniazdka z ciasta francuskiego z jajkiem i szynką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fgrb1
d1fgrb1
d1fgrb1
d1fgrb1
Więcej tematów
d1fgrb1