Trwa ładowanie...
d1l7op9
30-06-2008 11:47

Galaretka z ryb

Przepis

Rybna galaretka to świetny pomysł na urozmaicenie świątecznego menu. Galaretą możemy zalać nie tylko karpia, nie wszyscy bowiem (o zgrozo!) przepadają za tą rybą. Równie dobrze sprawdzą się filety z mintaja czy dorsza. Taka galaretka jest delikatna w smaku. Świetnie komponuje się z chrzanem czy majonezem.

d1l7op9
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 25 dag filetów z dowolnej ryby
  • 2 szklanki wywaru
  • 1 łyżka żelatyny
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • sok z młodych buraczków
Przepis

Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie. Rybę lekko rozmrozić, pozostawiając 10-15 min. w temp. pokojowej. Wywar zagotować, włożyć rybę, ugotować (ok. 15 min.), wyjąć rozdrobnić, włożyć do naczyń. Wywar przecedzić, dodać żelatynę, ostudzić. Zalać rybę połową galaretki, wstawić do lodówki. Do pozostałej galaretki dolać buraczany sok. Kiedy stężeje, zalać rybę czerwoną galaretką.

Przepis dodał użytkownik emi2307

Galaretka z ryb
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów
d1l7op9