Galaretka z ryb
Rybna galaretka to świetny pomysł na urozmaicenie świątecznego menu. Galaretą możemy zalać nie tylko karpia, nie wszyscy bowiem (o zgrozo!) przepadają za tą rybą. Równie dobrze sprawdzą się filety z mintaja czy dorsza. Taka galaretka jest delikatna w smaku. Świetnie komponuje się z chrzanem czy majonezem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie. Rybę lekko rozmrozić, pozostawiając 10-15 min. w temp. pokojowej. Wywar zagotować, włożyć rybę, ugotować (ok. 15 min.), wyjąć rozdrobnić, włożyć do naczyń. Wywar przecedzić, dodać żelatynę, ostudzić. Zalać rybę połową galaretki, wstawić do lodówki. Do pozostałej galaretki dolać buraczany sok. Kiedy stężeje, zalać rybę czerwoną galaretką.
Przepis dodał użytkownik emi2307
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze