Trwa ładowanie...
d3tvsmc
d3tvsmc

Frittata z pomidorkami i zieloną cebulką

Przepis
4.1
(44 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Składniki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 kula mozzarelli odsączonej z zalewy
  • 7-8 pomidorków koktajlowych
  • posiekana zielona cebulka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
Przepis

Przygotować małą patelnię (o średnicy ok. 16 cm).

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski, roztrzepać za pomocą widelca, wlać mleko, dodać pokrojoną mozzarellę i zieloną cebulkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać.
Pomidorki pokroić na połówki, oprószyć solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek.

Na patelni rozgrzać masło. Wlać masę jajeczną i smażyć przez około 2-3 minuty. Gdy masa lekko zetnie się po brzegach, ułożyć na wierzchu pomidorki. Wstawić patelnię do piekarnika na około 10 minut, a następnie podawać.

Frittata z pomidorkami i zieloną cebulką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc