Frittata z pomidorkami i zieloną cebulką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 kula mozzarelli odsączonej z zalewy
- 7-8 pomidorków koktajlowych
- posiekana zielona cebulka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Przygotować małą patelnię (o średnicy ok. 16 cm).
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski, roztrzepać za pomocą widelca, wlać mleko, dodać pokrojoną mozzarellę i zieloną cebulkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać.
Pomidorki pokroić na połówki, oprószyć solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać masę jajeczną i smażyć przez około 2-3 minuty. Gdy masa lekko zetnie się po brzegach, ułożyć na wierzchu pomidorki. Wstawić patelnię do piekarnika na około 10 minut, a następnie podawać.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze