Trwa ładowanie...
dmplmq0
14-07-2014 10:05

Dżem wiśniowy

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
dmplmq0
Składniki
  • 1,2 kg wiśni
  • 80 dag cukru
  • 1 żelfix
Przepis

Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc aby puściły sok (przykrywamy szczelnie ściereczką). Wiśnie gotujemy na małym ogniu około 5 minut, wsypujemy żelfix i jeszcze gotujemy na małym ogniu około 3-4 minuty mieszając. Nakładamy w suche słoiczki, przewracamy wieczkiem w dół na 30 minut, odwracamy słoiczek i dżem gotowy.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dmplmq0
dmplmq0
dmplmq0
Więcej tematów
dmplmq0