Trwa ładowanie...
d3ca9j7
10-02-2009 15:45

Dżem jabłkowy

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3ca9j7
Składniki
  • 1 kg jabłek
  • 350g cukru
  • 1 Żelfix
Przepis

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałeczki. Przygotowane owoce wrzucić do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu. Całość mieszać od czasu do czasu i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i całość również dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych słoiczków i po dokładnym zakręceniu, odwrócić je do góry dnem

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ca9j7
d3ca9j7
d3ca9j7
Więcej tematów
d3ca9j7