Dodaj do swojego burgera kostkę lodu. Efekt przerośnie oczekiwania
Idealnie wysmażony burger to prawdziwe wyzwanie. Bardzo łatwo można go zepsuć i przesmażyć. Żeby tego uniknąć, wystarczy mała kostka lodu.
Graham Elliot, juror amerykańskiego MasterChefa, właściciel restauracjii i autor licznych publikacji kulinarnych zdradził, że jedynym, czego potrzebujemy do usmażenia idealnego burgera jest... kostka lodu.
- Bierzemy małą kostkę i wkładamy ją do środka mięsa tuż przed położeniem go na patelni lub grillu. Zapobiegnie to wysuszeniu mięsa i przesmażeniu go - mówił Elliot w rozmowie z Fox News.
Ważne jest, żeby kostkę lodu ukryć dokładnie w środku burgera. Jeśli boimy się, że mięso będzie przez to zimne lub mokre - nie ma powodów. Elliot zapewnia, że lód rozpuszcza się na tyle szybko, że nie wpłynie negatywnie na konsystencję mięsa.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Zobacz też: Meatzza - połączenie pizzy i burgera