Co jeść, by pozbyć się cellulitu
Walczymy z "pomarańczową skórką"
Prezentujemy produkty, które pozwolą pozbyć się "pomarańczowej skórki", a przynajmniej ją zredukować.
Większość pań doskonale zna problem cellulitu. Nawet szczupłe kobiety nie są wolne od grudek tłuszczu, zbierających się pod skórą ud czy pośladków. Zazwyczaj szukając informacji, jak się pozbyć tego brzydkiego problemu, dowiadujemy się, czego nie powinnyśmy robić. Nie przesadzać z węglowodanami i tłuszczami, nie jeść słodyczy, fast foodów, nie solić, nie pić kawy i alkoholu, kategorycznie nie palić - lista jest długa. Poza regularnymi ćwiczeniami dieta to rzeczywiście najważniejszy element walki z cellulitem. Prezentujemy produkty, które pozwolą pozbyć się "pomarańczowej skórki", a przynajmniej ją zredukować.
Woda
Jedną z najczęstszych przyczyn cellulitu - poza zachwianiem równowagi hormonalnej - są toksyny, które wdychamy i dostarczamy wraz z pożywieniem. Szkodliwe substancje redukują elastyczność skóry i spowalniają krążenie. Musimy więc pomóc naszemu organizmowi w naturalnym procesie detoksykacji. Niezbędne jest picie dużej ilości wody - co najmniej 8 szklanek wody dziennie. Nie powinniśmy jej zastępować napojami gazowanymi ani nektarami owocowymi.
AD/mmch
Dieta dla nastolatki Dieta dla nastolatki