Trwa ładowanie...
d24fcoc
23-07-2014 08:12

Ciasto ucierane z borówkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d24fcoc
Składniki
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka borówek
Przepis

Jajka ubijać mikserem z cukrem ok. 10 minut. Potem powoli wlać oliwę i znowu ucierać 5 minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając łyżką, a nie mikserem. Wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierzch owoce - nie za dużo, około 1 szklanki. Piec w 180 stopniach około 40 minut.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24fcoc
d24fcoc
d24fcoc
Więcej tematów
d24fcoc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj