Trwa ładowanie...
d46pai0
d46pai0

Ciasto ucierane z borówkami

Przepis
4.6
(8 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka borówek
Przepis

Jajka ubijać mikserem z cukrem ok. 10 minut. Potem powoli wlać oliwę i znowu ucierać 5 minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając łyżką, a nie mikserem. Wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierzch owoce - nie za dużo, około 1 szklanki. Piec w 180 stopniach około 40 minut.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

d46pai0

Podziel się opinią

Share
d46pai0

d46pai0
d46pai0
d46pai0