Trwa ładowanie...
d2wkk3m
03-09-2010 08:05

ciasto krówka

Przepis
4.4
(7 głosów)
Oceń:
d2wkk3m
Składniki
  • Biszkopt orzechowy.
  • 5 jajek.
  • 3/4 szklanki cukru.
  • 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki.
  • 10 dkg orzechów(mielonych).
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia.
  • Krem.
  • krem krówkowy bonne maman 360 gram lub mleczko skondensowane słodzone, (gotowane w puszce,gotować w puszce 2,5 godziny).
  • 1 masło roślinne 250 gram.
  • 1 czubata łyżka cukru pudru.
  • Polewa.
  • 20-30 dkg krówek.
  • 1 łyżka margaryny.
  • orzechy do dekoracji
Przepis

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180?C około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wkk3m
d2wkk3m
d2wkk3m
Więcej tematów
d2wkk3m