Ciasto francuskie z pomidorami i serem. Smakuje obłędnie, a przygotujesz je w chwilę
Ciasto francuskie z pomidorami i mozzarellą to klasyk, który sprawdzi się niezależnie od okazji. Jeśli nie masz czasu (lub ochoty) na spędzanie długich godzin w kuchni, ta propozycja będzie idealna. Zasmakuje całej rodzinie, nawet niejadkowi!
oprac. Hanna Szczesiak
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 3 duże pomidory
- kulka mozzarelli
- białko jajka (opcjonalnie)
- sól i pieprz do smaku
- ulubione przyprawy: oregano, bazylia, płatki czosnku
- listki bazylii do dekoracji
Przepis
Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i połóż na blasze na papierze do pieczenia. Możesz wykorzystać papier, w który zawinięte jest ciasto.
Przepis
Pomidory i mozzarellę pokrój w cienkie plastry. Ułóż je równomiernie na cieście. Posyp solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami do smaku.
Przepis
Brzegi ciasta posmaruj białkiem.
Przepis
Piecz zgodnie z zaleceniami na opakowaniu lub do zarumienienia brzegów.
Przepis
Przed podaniem pokrój na kwadraty lub prostokąty i udekoruj bazylią. Całość podawaj z domowym keczupem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl