Trwa ładowanie...
d38te6i
14-03-2009 15:40

Ciasto budyniowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d38te6i
Składniki
  • Ciasto: 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 opakowania budyniu (waniliowy, smietankowy wedlug uznania)
  • pol torebki proszku do pieczenia
  • szczypta kwasku do pieczenia
    • Na wierzch:
  • 1 ugotowany budyn
  • migdaly
Przepis

Wyrzej wymienione skladniki na ciasto wsypac do miski i wymieszac mikserem. Przelac ciasto na wysmarowana olejem i posypana bulka tarta blaszke i piec w nagrzanym do 170°C piekarniku. Kiedy minie 50 min wyciagamy ciasto z piekarnika i polewamy na nie goracy ugotowany budyn i posypujemy migdalami. Wkladamy zpowrotem do piekarnika i pieczemy 10 min. tak aby calosc calego pieczenia ciasta wyniosla godz.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38te6i
d38te6i
d38te6i
Więcej tematów
d38te6i

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj