Trwa ładowanie...
da7igi0
21-06-2014 07:31

Chłodnik litewski

Przepis
4.8
(13 głosów)
Oceń:
da7igi0
Składniki
  • 4-5 buraków,
  • pęczek botwinki,
  • 4-5 ogórków,
  • koperek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 i 1/2 szklanki naturalnego jogurtu,
  • sól, pieprz do smaku,
  • sok z cytryny do smaku,
  • jajka na twardo,
Przepis

Buraki i botwinkę obrać i posiekać drobno. Włożyć do garnka i zalać 2 l wody. Zagotować do miękkości warzyw. Ostudzić.Ogórki zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Wszystko posolić, wymieszać i odstawić. Do zimnych buraczków dodajemy osciśnięte ogórki, koperek, wyciśnięte ząbki czosnku,jogurt. Wszytsko mieszamy i soprawiamy cukrem, sol,ą, pieprzem i sokiem z cytryny.Odstawimy do lodówki na 2 godziny. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

da7igi0

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
da7igi0
da7igi0
da7igi0
Więcej tematów
da7igi0